top of page

TIPS

In de directe omgeving van Casa Porta Verda is zoveel te doen, dat het onmogelijk is om dit tijdens een vakantie allemaal te ontdekken. Daarom hebben wij de mooiste plekken, lekkerste restaurants en fijnste stranden alvast voor je op een rijtje gezet. In de blog op deze website lees je meer over onze ervaringen, en als je een verblijf bij ons reserveert, ontvang je onze uitgebreide tips en favoriete locaties. 

20211226_163749.jpg

RESTAURANTS

Alleen al in Cambrils zijn meer dan 150 restaurants, van authentieke tapas tot sterrenrestaurants. Alle restaurants gaan pas om 20.00 uur open voor het diner en 14.00 uur is een gangbare tijd voor een lunch. Zo kun je heerlijk op het strand lunchen bij Xiri Felic (2km), of bij Xiri Rosita (1km). Hier eet je verse vis of deel je een pan paella met je voeten in het zand. 

Wil je liever wat uitgebreider lunchen? Dan is een aanrader het 3 gangen menu bij Moraima. Inclusief wijn betaal je hier slechts € 16,50 pp. 

Voor een glas cava of  een kan ijskoude sangria ga je naar L'Indret, aan de boulevard, naar Club Nautique, in de haven, of naar Casa Blanca, op een gezellig pleintje in het centrum.

Later op de avond kun je tapas eten bij Instint, of kiezen uit één van de vele restaurants  aan de boulevard. 

20220619_145223.jpg

STRANDEN

Casa Porta Verda ligt dicht bij de kust, maar de beste stranden vind je iets verderop. Zowel in de richting van Cambrils als Miami Platja.

Aan het strand Platja de la Pixerota (1,8km) staat een eenvoudig barretje met drankjes en een kleine kaart. Dit is dicht bij het huis en perfect voor een middagje aan het strand. 

20220619_145223.jpg
Sao del Coster - Gratalloos

WIJNREGIO

Landinwaarts vind je diverse wijngebieden, waaronder Priorat. Dit is één van de beste wijngebieden van Spanje met een DOC status waar voornamelijk rode wijnen gemaakt worden van Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijngaarden liggen op steile hellingen en daarom wordt het land met ezels bewerkt en de druiven met de hand geplukt. Er liggen elf DOC dorpen in dit ruige gebied die zeker een bezoek waard zijn. Je vindt er vele wijnhuizen, waar je kunt proeven en kopen, knusse restaurants en prachtige wandelroutes. Een aantal wijnhuizen biedt daarnaast nog andere activiteiten zoals een ontbijt in de wijngaard, een proeverij met diner of lunch of een picknick.

Naast Priorat wordt Casa Porta Verda omringd door de  wijngebieden Montsant (DO), Terra Alta, Tarragona en Pénedes. In deze laatste regio wordt heerlijke Cava geproduceerd.

20220619_145223.jpg

UITSTAPJES

Vanaf Casa Porta Verda reis je in 75 minuten met de trein naar Barcelona, waar je uitstapt in het centrum. Maar ook de dichterbij gelegen steden Reus (15 min) en Tarragona (20 min) hebben prachtige oude straten met veel historie, restaurants en winkels.

In het natuurgebied rond de Ebro delta kun je fietsen, varen, kustplaatsen L'Ampolla en La Ràpita bezoeken en eten op een drijvende oester- en mosselfarm.

20220416_203500.jpg
bottom of page